



RETAIN 2023 Annual Convening Agenda

Tuesday, September 19–Wednesday, September 20, 2023

Day 1: Tuesday, September 19, 2023, 9:00 a.m.-4:30 p.m. ET

Time	Description	Торіс
9:00 a.m. (10 mins)	Welcome and Opening Remarks	Welcome and Opening Remarks Speaker: Jennifer Sheehy, Deputy Assistant Secretary, U.S. Department of Labor, Office of Disability Employment Policy (ODEP)
9:10 a.m. (5 mins)	Overview of Annual Convening	Overview and Objectives Speaker: Lori Collins, MRC, RETAIN TA Director, Senior TA Consultant, American Institutes for Research (AIR)
9:15 a.m. (15 mins)	State Team Introductions	State Team Introductions
9:30 a.m. (45 mins)	Plenary Session	Using Decision Science to Drive Behavior: Strategies to Increase Participation in RETAIN Programs Speaker: Jessica Fernandez, PhD, Postdoctoral Researcher, Motivated Cognition Laboratory, Department of Psychology, University of Maryland, College Park
10:15 a.m. (30 mins)	Plenary Session	Boost Your RETAIN Website Visibility Using Search Engine Optimization and Web Writing Best Practices Speakers: Michelle Stergio, Senior Digital Media Strategist, AIR and Amy Fowler-Dawson, RETAIN TA Communications Lead, Communications Specialist, AIR
10:45 a.m. (10 mins)	Break	
10:55 a.m. (15 mins)	State Presentation	State Spotlight #1—Minnesota
11:10 a.m. (15 mins)	State Presentation	State Spotlight #2—Kansas

Time	Description	Торіс
11:25 a.m. (30 mins)	Mathematica Presentation	RETAIN Evaluation: Updates and Insights From Enrollee Interviews Speakers: Jillian Berk, PhD, Director of Research and Evaluation, Mathematica, and Jayna Jones, BA, Research Analyst, Mathematica
11:55 a.m. –1:10 p.m. (75 mins)	Lunch Break	
1:10 p.m. (45 mins)	Breakout Sessions	 Topic-Based Facilitated Discussions Social Determinants of Health and Stress: How Different Life Stressors Can Create Disparities in RETAIN Program Participation Facilitator: Jessica Fernandez, PhD, Postdoctoral Researcher, Motivated Cognition Laboratory, Department of Psychology, University of Maryland, College Park Behavioral Health and RETAIN: Wraparound Support or Collaborative Care? Facilitator: Beth Kuhn, MILR, Workforce Futurist, Stonegate Strategies RETAIN'ing Inclusion by Design Facilitator: Gabriel Matthews, MA, RETAIN TA Coach, TA Consultant, AIR
1:55 p.m. (10 mins)	Break	
2:05 p.m. (15 mins)	State Presentation	State Spotlight #3—Vermont
2:20 p.m. (45 mins)	Plenary	Workforce System Integration with a Focus on Sustainability Speaker: Amy Landesman, MA, Consultant and Subject Matter Expert Specializing in Workforce Development and Capacity Building
3:05 p.m. (5 mins)	Break	
3:10 p.m. (75 mins)	Process Mapping Large Group Discussion	Unlocking Value: Results from Process Mapping Facilitators: Lori Collins, MRC, RETAIN TA Director, Senior TA Consultant, AIR, and Mona Kilany, PhD, RETAIN TA Deputy Director, Senior Researcher, AIR

Time	Description	Торіс
4:25 p.m. (5 mins)	Wrap-Up and Closing Remarks	Day One Wrap-Up Speaker: Lori Collins, MRC, RETAIN TA Director, Senior TA Consultant, AIR
4:30 p.m.	Day 1 Concludes	

Time	Description	Торіс
9:00 a.m. (10 mins)	Welcome	Welcome Day 1 Recap and Overview of Day 2 Speaker: Lori Collins, MRC, RETAIN TA Director, Senior TA Consultant, AIR
9:10 a.m. (15 mins)	State Presentation	State Spotlight #4—Kentucky
9:25 a.m. (15 mins)	State Presentation	State Spotlight #5—Ohio
9:40 a.m. (45 mins)	Plenary Session	Engaging with State and Local Governments to Promote and Sustain RETAIN Speakers: Katia Albanese and Hope Adler, State Exchange on Employment and Disability (SEED) Coordinators, Concepts Communication
10:25 a.m. (45 mins)	Plenary Session	Business Engagement: An Interactive Discussion on Planning and Positioning to Advance RETAIN Outcomes Speaker: Derek Shields, MMDS, PMP, RETAIN TA Subject Matter Expert, President, ForwardWorks Consulting, Inc.
11:10 a.m. (10 mins)	Break	
11:20 a.m. (45 mins)	State Team Breakout Sessions	 State Team Action Planning Kansas Facilitator: Gabe Matthews, MA, RETAIN TA Coach, TA Consultant, AIR Kentucky Facilitator: Erika Humphrey, RETAIN TA Coach, TA Consultant, AIR Minnesota Facilitator: Darcee Simon, RETAIN TA Coach, TA Consultant, AIR Ohio Facilitator: Deja Torrence, RETAIN TA Coach, Project Associate, AIR Vermont Facilitators: Elena Soles, PT, DPT, CAFS, Clinical Subject Matter Expert, RETAIN TA Coach, TA Consultant, AIR

Time	Description	Торіс
12:05 p.m. (10 mins)	Break	
12:15 p.m. (30 mins)	State Takeaways Share-Out	State Takeaways and Next Steps Facilitator: Lori Collins, MRC, RETAIN TA Director, Senior TA Consultant, AIR
12:45 p.m. (15 mins)	Wrap-Up and Closing Remarks	Wrap-Up and Closing Remarks Speaker: Taryn Williams, Assistant Secretary, U.S. Department of Labor, Office of Disability Employment Policy (ODEP)
1:00 p.m.	Day 2 Concludes	